Tükörbe Nézve

Egy spirituális ember naplója

Egy spirituális ember naplója

Téves tanitások, eltévelyedések, tanitások félreértelmezése II. rész

2015. április 08. - gyfodor

Itt van például a bűn tagadása. Mennyi magát tanitónak valló tanit olyan dolgokat, hogy nem létezik bűn, nincs semmi baj, minden rendben, a világ úgy jó ahogy van - neki, mert ebből megél hogy ilyeneket mond, cumit ad az embereknek, megerősiti őket a létkorrupciójukban, ahelyett ébresztés lenne a tevékenysége. 

A Farizeus olyan ember aki magát a szellem emberének mutatja, mig közben anyagi gyarapodását tartja szem előtt, tanitását a "vevők" igényeihez igazitja. A farizeusság egzisztenciális életmegoldás arra, hogy aki arra vágyik, a társadalomban komolyan vegyék, annak erkölcsi értékeket kell megvalósitania, de aki gyarapodni akar anyagiakban, felismeri hogy erkölccsel célba nem ér el, igy a tisztességet, becsületet feladja, a gyarapodását morális magatartás látszatával fejezi ki, takarja el. 

Nem csak gyarapodni akar, hanem fensőbbség látszatában kiván élni. Léthazugság. Korrupció. Létrontás. 

Az antiktrisztus eljövetele rég megtörtént. Az antikrisztus nem személy. Amit tesznek képviselői, amit tanitanak: 

Természeti lények vagyunk (Nem szellemiek). Nincs bűn, tagadják azt.  Nincs létrontás, a világ úgy jó ahogy van. Nncs egymásért felelősség, csak magaddal törődj, a világ úgy jó ahogy van csak te még nem látod. Igy elnémitják a lelkiismeretet is. Nem kell semmit jóvátenni, nem kell bocsánatot kérni, hirdetik. Nincs karmikus adósság. Nincs felelősséged, mondják. Nincs megváltás se, nincs rá szükség, hisz a világ szerintük tökéletes. Ergo, az élet az élvezetekért van. Tombol a gátlástalan életéhség.

Mester alig van. Mester nem az oktató, nem az úton gyakorló aki saját bevallása szerint is csak egy lépéssel jár "tanitványai" előtt, nem is a megvilágosodott. Csak aki életében realizálta a Tan-t, csak az jelentheti ki, ő Mester. Ő Tanitó is. Tanitását nem pénzért adja, sosem. 

Isten elrejtette az Igazságot, mert az emberek létkorrupcióba zuhantak. Kinek rejtette el? Az igazaknak. Hová rejtette el? A hagyomány tanitásába. Hogy találhat rá az igaz? Életével kell azt kiásnia. 

Realizálás nélkül ez nem megy. 

A legtöbb "tanitó, mester" csak egy kicsit akar rajtad javitani. Egy Mester megsemmisit. Tudja, minden csak kacat, amid most van, bármely számodra értékes tulajdonságod - nem az. A Mester munkája lehet fájdalmas. Megérint a  létkorrupciódban, ébreszt, pedig te még aludnál. 

Az antikrisztus rég itt van. Elaltat, elkábit. 

Pedig belül minden ember tudja, valami nagyon el van rontva, ami történt igy nem maradhat, a világ egy borzalmas hely ahol nincs igazság. Mindenki tudja, helyre kell tenni, de nem tudják hogyan? Rossz válaszok születnek: Megöljük a liberálisokat. Megöljük a keresztényeket, vagy a mohamedánokat. Uj pártot alapitunk, stb. Ez nem megoldás. Egyik sem. Nem megoldás a vallás, sem a művészet, sem a tudomány. A létkorrupciót kell felszámolni, minden külső hatás ellenére. 

Ez az út. 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allomasok.blog.hu/api/trackback/id/tr477350618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása