Tükörbe Nézve

Egy spirituális ember naplója

Egy spirituális ember naplója

Ellenállni a gonosznak...

2015. január 08. - gyfodor

Ellenállni a Gonosznak kötelesség, egyéni és társadalmi. Ahol ezt nem teszik meg, ott ne csodálkozzunk, ha a gonosz hatalomra jut, ott is akar maradni, lop, csal, hazudik, áttételesen törvényeivel öl is. Rolex óra a csuklóra, Luis Vitton táska a hátra, Porsche a garázsba, hajléktalanokat elüldözni, szegényeket büntetni, munkahelyeket felszámolni, ez lesz egy nép vagyonából. 

Még egy kötelék van a gonosz otthoni kormánnyal, a kártéritési tárgyalás a Strasbourg Biróság itélete után. Azután vége, elvágva minden szál a Gonosz Birodalmával. Végre megint lehet épitésre koncentrálni, nem túlélésre. 

Szegény magyar nép, hogy örült, ünnepelte a rendszerváltsnak nevezett gengsztervltást, de ismét ugyanaz - legaljasabb fiai a hatalomba, legjobbjai külföldre kényszeritve, otthon ellehetetlenitve.  De volt esély fellépni, de hagyták hogy csoportonként támadjon a gonosz a magyar népre, s most már a csapda bezárult, külső segitség nem lesz, a világ leirja ezt a népet és államot. Lett volna ideje az elenállásnak, megakadályozni a dolgokat, most már késő. 

Annyira más buddhista országban élni, ahol az emberek nem lopnak, nem mások rovására gazdagodnak a gazdagok, igy tisztelik is őket. Hiszen szorgos munkával jutnak előre, másoknak munkát adva, nem csalással, mások kifosztásával akár törvényeken keresztül. 

Bizony, tömeges előrejutás, tömeges megváltás nem lehetséges. És tömegeken segiteni is csak akkor lehetne, ha ők maguk cselekednének. 

Lengyelországban óriási felháborodást váltott ki, hogy abban a valóban keresztény országban kötelező volt misére menni minden gyereknek egy iskolából. Csak egy volt ateista, de a katolikus szülök nagyon felháborodtak, hogy merik kényszeriteni őt hogy menjen templomba? Ott tudják, ma az ő jogait veszik el ha hagyják, de azután ők is sorra kerülhetnek, és nem engedik ezt megtörténni.

Ott ha kis lépést tenne a gonosz, már megállitják, szépen fejlődik is az az ország, vezetője nemzetközi szinten méltán elismert - nem hirhedt hanem megbecsült. Igaz, nem üvöltözik habzó szájjal kezében a lopott ékszerrel hogy tiszteletet, tiszteljék őt - hanem tiszteletreméltó cselekedeteket vitt véghez, népért, országáért és Európáért. 

Ugyanonnan indult a két ország, sőt Lengyelország sokkal nehezebb helyzetből - és micsoda különbség. 

Mert ott ellenálltak a gonosznak, nem kormányra emelték. 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allomasok.blog.hu/api/trackback/id/tr667052551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása